Lifestyle

Președintele Poloniei a discutat 10 minute la telefon cu un farsor rus care s-a dat drept secretarul general ONU

Pinterest LinkedIn Tumblr

Andrzej Duda, președintele Poloniei proaspăt reales, a devenit sursă de amuzament pe Youtube după ce niște farsori ruși au publicat o convorbire telefonică în care președintele polonez este păcălit că vorbește cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, scrie POLITICO.

Farsorii au publicat clipul audio în care este redată conversația telefonică dintre Duda și falsul Guterres. Miercuri, reprezentanții lui Duda au confirmat că această conversație a avut, într-adevăr loc și că înregistrarea este autentică.

În clip, Duda vorbește pentru mai mult de 10 minute despre pandemia de coronavirus, de scrutinul prezidențial recent încheiat și de relația țării cu Rusia și Ucraina. Duda spune că „ține pandemia sub control” și că ea nu a reprezentat un risc pentru campania sa. El a confirmat și că nu a fost felicitate de președintele american Donald Trump.

Falsul Guterres i-a spus, de asemenea, lui Duda că a discutat și cu fostul premier Donald Tusk, unul dintre principalii rivali ai președintelui polonez, care l-a și criticat pe Duda pentru afirmațiile anti-LGBTQ.

Duda i-a mărturisit lui Guterres că „că nu discriminează împotriva LGBTQ” și că are „un respect imens pentru orice ființă umană”. „Tusk nu prea mă place”, a adăugat președintele Poloniei. Miercuri dimineață, Tusk a replicat pe Twitter: „Ba vă plac, domnule președinte. Mai ales pentru deschiderea dumneavoastră”.

Farsorii Alexei Stolyarov și Vladimir Kuznetsov, cunoscuți drept Lexus și Vovan nu sunt la prima astfel de farsă pentru șefi de stat, de guvern sau înalți oficiali. Anterior, ei i-au păcălit pe fostul președinte ucrainean Petro Poroshenko, pe liderul turc Recep Erdogan sau pe premierul britanic Boris Johnson, pe vremea când acesta era ministru de Externe în Guvernul May.

Sursa: Digi24.ro

Citește și: Escrocherie cu bitcoin pe Twitter. Elon Musk, Bill Gates, Joe Biden, Barack Obama și alte personalități, printre victimele hackerilor

loading...

Comments are closed.