Externe

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin se va concentra, în noul mandat, pe îmbunătăţirea nivelului de trai al ruşilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că va răsplăti încrederea acordată de alegători prin măsuri pentru crearea unor noi locuri de muncă, sporirea veniturilor, îmbunătăţirea sistemului de sănătate şi construirea unei noi infrastructuri, transmite Reuters, citat de Agerpres.

La scurt timp după confirmarea oficială a victoriei sale, cu 76,69% din voturi, în alegerile prezidenţiale din 18 martie, şeful statului rus a afirmat, vineri, că ţara sa trebuie să se concentreze pe depăşirea dificultăţilor economice.

‘Voi, cetăţenii Rusiei, aveţi dreptate când vorbiţi despre scăderea veniturilor, despre lacunele din sistemul de sănătate, despre utilităţi şi alte domenii’‘, a afirmat Vladimir Putin într-un discurs televizat care a durat aproape 5 minute.

Ales prima dată preşedinte în anul 2000, Putin şi-a cultivat o reputaţie de garant al stabilităţii.

Pe a doua poziţie în alegerile prezidenţiale desfăşurate duminică în Federaţia Rusă s-a plasat candidatul Partidului Comunist, Pavel Grudinin, care a obţinut doar circa 10% din voturi.

Următorii doi candidaţi, naţionalistul Vladimir Jirinovski şi Ksenia Sobciak, au obţinut scoruri electorale cu o singură cifră.

loading...

Comments are closed.