Externe

Președintele SUA, Donald Trump şi-a aflat acuzaţiile: Este un delict pasibil de procedura demiterii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a prezentat două acuzaţii în procedura care ar putea conduce la demiterea preşedintelui Donald Trump.

Democratul Jerry Nadler, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor, a anunţat cele două acuzaţii sunt abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului.

„Este un delict pasibil de procedura demiterii ca un preşedinte să se folosească de atribuţiile publice pentru a obţine beneficii personale inadecvate, prin ignorarea sau afectarea interesului naţional. Este exact ce a făcut preşedintele Trump prin solicitările şi presiunile asupra Ucrainei în sensul interferării în scrutinul prezidenţial din 2020”, a declarat Jerry Nadler.

Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de Comisia pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor şi de către plen.

„Un preşedinte care se declară deasupra sistemului de tragere la răspundere, deasupra poporului american şi deasupra puterii de inculpare de către Congres – cu rolul de protejare faţă de riscurile la adresa instituţiilor noastre – este un preşedinte care se consideră deasupra legii. Periclitează democraţia şi securitatea naţională. Următoarele alegeri sunt expuse riscurilor, de aceea trebuie să acţionăm acum”, a acuzat Nadler.

Citește și: Trump va avea o întrevedere cu ministrul de externe rus, Serghei Lavrov. Despre ce vor discuta

 

loading...

Comments are closed.