Președintele țării a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova. Despre ce au discutat oficialii

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, domnul Claus Neukirch.
Subiectul principal pe care l-au discutat oficialii a fost situația actuală privind reglementarea transnistreană, în special măsurile de consolidare a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.
Șeful Misiunii OSCE a salutat succesele obținute în acțiunile de îndeplinire a pachetului „Berlin-plus”, precum și eforturile comune ale conducerii Republicii Moldova, îndreptate spre avansare în procesul de reglementare.
Interlocutorii au fost unanimi în opinia că toți participanții la procesul de negocieri trebuie să întreprindă și în continuare acțiuni conjugate pentru a contribui la realizarea înțelegerilor obținute, orientate spre consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.
De asemenea, părțile au abordat subiectul privind organizarea unei întrevederi a Președintelui țării cu liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care ar putea avea loc la finele lunii iulie, începutul lunii august curent.
Pe finalul discuției, Igor Dodon l-a asigurat pe domnul Claus Neukirch de intenția fermă a conducerii Moldovei de a apăra interesele, drepturile și libertățile cetățenilor Moldovei de pe ambele maluri ale Nistrului și a reiterat interesul personal de a activiza colaborarea cu OSCE.
Total
0
Shares
Total
0
Share