Politică

Președintele „tuturor” felicită PSRM cu a XX-a aniversare de la fondarea partidului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Chiar dacă a promis în campania electorală să fie un președinte al tuturor, Igor Dodon se poziționează în continuare ca fiind un președinte al socialiștilor. Azi, cu ocazia a a XX-a aniversare de la fondarea PSRM, președinte Dodon a felicitat socialiștii pe pagina sa oficială de facebook.

„În cele două decenii, Partidul Socialiştilor a parcurs o cale foarte grea. Învăţînd din propriile greşeli, perfecţionîndu-se constant, consolidîndu-şi rîndurile, Partidul Socialiştilor a devenit cea mai importantă forţă politică din ţară și un partid cu adevărat al poporului. Acest fapt este confirmat de rezultatele tuturor campaniilor electorale din ultimii ani şi de toate sondajele de opinie.
Începînd cu anul 2011, m-am aflat în fruntea Partidului Socialiştilor. În conformitate cu prevederile legislaţiei adoptate împotriva PSRM, am fost nevoit să părăsesc, oficial, postul de preşedinte al partidului şi să renunţ la calitatea de membru al PSRM. Dar, continui să fiu membru al echipei socialiştilor.”, se spune în mesajul președintelui.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a fost constituit la 29 iunie 1997, înregistrat de Ministerul Justiţiei la 6 august acelaşi an şi reînregistrat la 26 februarie 1999. În perioada 2005–2011 formaţiunea a avut denumirea de Partidul Socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina” (PSMPR). Până la preluarea conducerii partidului de către Igor Dodon și echipa sa, PSRM nu s-a manifestat practic deloc pe scena politică a Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.