Președintele Ucrainei a creat un consiliu care va garanta jurnaliștilor protecție și libera exprimare

Jurnalism, Liberatatea jurnalistilor

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a decis miercuri, 6 noiembrie 2019, crearea unui consiliul care se va ocupa de protecția jurnaliștilor și a libertății de exprimare.

Textul dispoziția №808/2019 cu privire la înființarea Consiliului pe problemele libertății de exprimare și a protecției jurnaliștilor a fost publicat pe site-ul prezidențial.

Este cunoscut faptul că Consiliul respectiv a fost creat „pentru a asigura respectarea dreptului constituțional la libertatea de exprimare, stabilirea unei cooperări eficiente între organele de stat, mass-media și instituțiile societății civile, în special pentru a preveni obstrucționarea activităților profesionale legitime ale jurnaliștilor.

Reamintim că recent, ministrul Afacerilor Interne din Guvernul Maiei Sandu, Andrei Năstase a declarat că regretă că nu a „EPURAT” și „ASANAT” presa. Această declarație a fost criticată de consilierul Președintelui Igor Dodon, Ion Chicu, care i-a sugerat lui Năstase să se gândească înainte de a utiliza așa termeni nu doar în raport cu presa, dar în general.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share