Externe

Președintele UEFA, anunț îngrijorător despre organizarea Campionatului European: ”Totul s-a schimbat”

Pinterest LinkedIn Tumblr
Pandemia de coronavirus a amânat Campionatul European de fotbal pentru anul viitor, dar efectele produse asupra competiției ar putea continua.

  • Liga 1: FC Argeș – Astra Giurgiu, vineri, 21:00, Digi Sport 1
  • Liga 1: Chindia Târgoviște – Gaz Metan Mediaș, sâmbătă, 14:00Digi Sport 1

În planul original, Euro 2020 urma să se dispute în 12 țări, inclusiv România, dar președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a recunoscut că, în cazul în care efectele pandemiei nu vor fi încheiate în vara anului viitor, numărul de gazde al turneului final ar putea fi redus.

Președintele UEFA, anunț despre organizarea Euro 2020

Teoretic, putem organiza Campionatul European în 12, 11, 10, trei sau chiar o singură țară. Suntem pregătiți pentru orice.

Evident, în februarie am spus că Euro se va disputa normal, conform planificării inițiale, cu stadioane pline în vara lui 2020, dar totul s-a schimbat într-o singură lună de zile.

Dacă m-ar fi întrebat cineva în februarie dacă sunt pregătit de o pandemie care să oprească întreaga lume, i-aș fi spus că e nebun. Dar acum suntem pregătiți, suntem mai puternici și mai inteligenți decât anul trecut, pentru că am înțeles că se poate întâmpla orice”, a declarat Aleksander Ceferin, potrivit Daily Mail.

De asemenea, președintele UEFA a anunțat că spectatorii vor avea acces pe stadioane, în cazul meciurilor de la Euro 2020, dacă autoritățile locale vor permite, iar unele partide s-ar putea doar cu un anumit procent din capacitatea stadioanelor ocupat.

România va găzdui, dacă situația sanitară locală din vara anului viitor o va permite, patru partide din cadrul turneului final al Campionatului European. Pe Arena Națională, se vor juca trei meciuri și o partidă din cadrul optimilor de finală.

loading...

Comments are closed.