Externe

Președintele unei țări a anunțat că mută capitala într-un alt oraș! Care este motivul?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Capitala Indoneziei urmează să fie relocată în provincia Kalimantanul de Est, pe insula Borneo, a anunțat președintele Joko Widodo. Asta deoarece Jakarta, locuință pentru zece milioane de oameni, se scufundă!

Capitala Indoneziei se află pe un teren mlăștinos care face ca metropola să se scufunde cu până la 25 de centimetri pe an, transmite Libertatea.ro

Aproape jumătate se află acum sub nivelul mării, iar în câțiva ani situația va deveni mult mai gravă. Astfel, președintele indonezian a decis să mute capitala. 466 miliarde de rupii va costa mutarea capitalei Indoneziei, echivalentul a 32,79 miliarde de dolari. Suma nu este însă așa pare, asigură oficialii din Indonezia, compărând cu cele 100 de miliarde de rupii necesare anual pentru gestionarea traficului din Jakarta.

Președintele indonezian nu a dat un nume privind locul în care se va muta capitala și a spus doar că va fi situat în regiunea Kalimantanul de Est. Locația este una strategică – este în centrul Indoneziei și aproape de zonele urbane. Povara pe care Jakarta o suportă în prezent este prea grea pentru ca orașul să fie centru de guvernare, afaceri, finanțe, comerț și servicii.

El a adăugat că noua locație prezintă un risc „minim” de dezastre naturale. Proiectul ambițios va costa dar suma nu este atât de mare având în vedere că doar gestionarea traficului din Jakarta costă economia 100 de miliarde de rupii pe an,.

Indonezia nu este prima țară care își schimbă capitala. Brazilia, Pakistanul și Nigeria au luat decizii similare.

loading...

Comments are closed.