Politic

Președintele unui partid politic a declarat că în viitorul parlament va face coaliție doar cu Partidul Socialiștilor și Partidul Nostru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Socialist din Moldova (PSM) anunță că va participa la următoarele alegeri parlamentare, informează CURENTUL.

Declarația a fost făcută de copreședintele partidului, Vladimir Doroșco, pentru publicația Curentul. Acesta admite că formațiunea ar putea să se implice în alegeri în mod independent.

„La Congres s-a decis că partidul se va implica în alegeri. Deocamdată nu am purtat tratative cu alte formațiuni, dar suntem deschiși colaborării cu partidele care împărtășesc aceleași valori. Este vorba de Partidul Socialiștilor și Partidul Nostru. Dar, totodată suntem pregătiți să participăm și independent. O decizie finală în acest sens se va lua în luna septembrie, când reprezentanții partidelor vor reveni din concedii”, a declarat Vladimir Doroșco.

În afară de aceasta, liderul PSM spune că în timpul apropiat se va recurge la elaborarea listei de candidați. Chiar dacă nu vor reuși să acopere întreaga țară pe circumscripții, Doroșco dă garanții că se vor găsi câțiva candidați și pe acest sistem.

Partidul Socialist din Moldova (PSM) a fost înfiinţat la 14 martie 1992, reunind mai mulţi foşti membri ai Partidului Comunist a cărui activitate a fost interzisă în august 1991. La începutul anului 1996, de la Partidul Socialist din Moldova s-au desprins două grupuri de persoane: unul, condus de Eduard Smirnov, de Veronica Abramciuc şi de Valentin Krîlov şi care, în iunie 1997, a pus bazele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM); altul, condus de Aurel Cepoi, care a fondat Acţiunea Socialistă, partid ce l-a susţinut la alegerile prezidenţiale pe Petru Lucinschi.

loading...

Comments are closed.