Externe

Președintele Venezuelei cere armatei să pregătească „puștile și rachetele” pentru un conflict cu SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a cerut marți liderilor militari să pregătească „puștile și rachetele” pentru a apăra țara de Statele Unite, transmite Newsweek.

Purtând o șapcă militară pe cap, Maduro a apărut public, în cadrul unor exerciții militare, pentru a ordona forțelor armate să își mobilizeze efectivele și tehnica militară.

„Am fost amenințați fără rușine de cel mai criminal imperiu care a existat vreodată și avem obligația de a ne pregăti pentru a garanta pacea. Trebuie să avem puștile, rachetele și rezervoarele bine pregătite pentru a apăra fiecare centimetru de teritoriu dacă este nevoie”, i-a îndemnat președintele venezuelean pe responsabilii militari.

Declarațiile lui Nicolas Maduro au venit la două zile după ce președintele SUA, Donald Trump, a introdus Venezuela pe lista țărilor vizate de decretul american împotriva imigrației, din cauza unor lipsuri în domeniul securității cu privire la călătorii lor și a unui vid de cooperare în relația cu Washingtonul.

Punctual, Venezuela, unde o dublă criză politică şi economică a degenerat în violenţe, este vizată pe motivul lipsei de cooperare în proceduri de verificare a călătorilor.

Însă restricţiile se aplică doar oficialilor guvernamentali şi rudelor lor, şi anume funcţionarilor din cadrul ministerelor de Interne, de Externe, forţelor de poliţie şi serviciilor de informaţii.

loading...

Write A Comment