Alte știri

Președintele Zelenski a aprobat Programul Național de vaccinare a cetățenilor Ucrainei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis un decret prin care a aprobat Programul Național de vaccinare a populației din Ucraina, informează Moldpres.md

Acest document magistral este adoptat în timp ce Ucraina, țară cu o populație de peste 41 de milioane, se confruntă cu o creștere fulminantă a cifrelor de îmbolnăviri cu COVID-19.

Programul Național de vaccinare prevede exact numărul, capacitatea și adresele celor câteva zeci de mii de centre de vaccinare. Sunt prevăzute cantitățile, sursele de aprovizionare și responsabilii pentru asigurarea țării cu vaccinuri.

Programul se bazează pe dreptul guvernului de la Kiev de a negocia direct cu producătorii și eventualii donatori. Este stipulată și necesitatea procurării vaccinurilor din mai multe surse pentru a oferi cetățeanului dreptul să-și aleagă serul.

La data de 5 aprilie, în Ucraina s-au înregistrat 1 755 888 de îmbolnăviri cu Covid-19. Au decedat 34 587 de persoane. Din 5 aprilie, capitala Ucrainei, orașul Kiev, a intrat într-un lockdown dur.

Citește și: Un magnat al fotbalului și soția sa au fost legați, bătuți și jefuiți în propria casă

loading...

Comments are closed.