Politic

Președinția combate minciunile din presa afiliată opoziției: Broșura “luxoasă” a lui DODON a costat de fapt 14900 lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Broșura “luxoasă” a lui președintelui Igor Doond a costat de fapt 14900 lei, adică doar 0,011 % din suma vehiculată în presă, transmite Telegraph.md

În contextul lansării informațiilor false și denaturate în spațiul public în privința Raportului de activitate a Președintelui Republicii Moldova și a altor publicații apărute în această perioadă, instituția prezidențială face următoarele concretizări:

1. La data de 26 august curent, Președintele Republicii Moldova, a prezentat Raportul de activitate, pentru perioada celor 3,5 ani de mandat. Raportul integral, care a fost publicat pe pagina web a instituției prezidențiale, conține 41 de pagini. Totodată, tot de către angajații Aparatului Președintelui a fost elaborată o variantă succintă a acestui Raport, sub forma unei broșuri. Pentru tipărirea acesteia, la data de 4 august 2020 a fost inițiat prin Sistemului Informațional Automatizat “Registrul de Stat al Achizițiilor Publice” (MTender), concursul privind achiziționarea serviciilor date. Suma contractului a constituit 14 900 lei.

2. În scopul asigurării transparenței activității șefului statului, precum și a Aparatului Președintelui Republicii Moldova per ansamblu, în condițiile în care pandemia nu a permis alte modalități, instituția prezidențială a decis să remită Raportul de activitate a Președintelui Republicii Moldova în toate localitățile țării prin intermediul poștei. Publicațiile au fost transmise în 900 localități. În acest scop, a fost încheiat cu Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei” un contract în sumă de 23 000 lei.
Versiunea lansată în spațiul public, precum că destinatarii urmează să achite aceste servicii de curierat reprezintă un fals grosolan și o absurditate.

3. Compania Poliexpert, din propria inițiativă, a elaborat o ediție specială a Almanahului politic, dedicată activității Președintelui țării. Această publicație a fost creată și tipărită exclusiv din sursele acestei instituții, fapt declarat public de către organizatori în cadrul evenimentului dedicat prezentării almanahului. Din bugetul public nu au fost cheltuiți bani în acest sens.
Declarațiile precum că nu se cunoaște cine și din ce surse a elaborat Almanahul, la fel reprezintă un fals.

4. Ulterior această instituție a transmis cu titlu gratuit Aparatului Președintelui Republicii Moldova 1600 exemplare. În contextul în care și această publicație se referă la activitatea șefului statului, instituția prezidențială a decis să le transmită alăturat broșurilor în localitățile țării.
Aparatul Președintelui Republicii Moldova, solicită respectuos surselor media să reflecte doar informații veridice, iar cetățenilor să se informeze doar din surse credibile.

Citește și: Năstase comentează înregistrarea audio de joi: Ne dorim să fie difuzată întreaga discuție

loading...

Comments are closed.