Alte știri

Președinția deocamdată NU cunoaște suma cheltuită pentru vizita Maiei Sandu în Franța

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu efectuează în zilele de 3-4 februarie curent o vizită la Paris. În cadrul acesteia, Sandu are stabilită o întrevedere cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, precum și cu alți oficiali. Totuși, chiar dacă deplasarea a fost planificată și anunțată din timp, Președinția decomandată nu cunoaște suma cheltuită pentru vizita Maiei Sandu în capitala franceză, informează Telegraph.md

Este de reținut că deplasările de serviciu sunt documentate din timp, cu emiterea unui decret sau ordin privind componența delegației și devizul de cheltuieli. În cazul dat, Președinția a anunțat la 1 februarie 2021 că Maia Sandu va efectua o vizită în Franța, și că din delegația oficială fac parte încă doi consilieri prezidențiali și bodyguardul numit fără concurs în funcția de șef adjunct al SPPS, dar despre cheltuieli nu s-a menționat nimic.

Secția protocol și comunicare al Președinției a răspuns că toate cheltuielile vor fi publicate pe pagina web a instituției, după ce delegația moldovenească va reveni în țară.

Amintim că Maia Sandu este deja la a 3-a vizită peste hotare. Prima a efectuat-o la Kiev, Ucraina, iar a doua la Bruxelles, Regatul Belgiei. Pentru ambele deplasări de serviciu delegația moldovenească a cheltuit 74,7 mii lei, dintre care 30,7 mii lei pentru cazare, 20,9 mii lei diurnă, 23,1 mii lei pentru biletele de avion.

Președinția refuză să comunice și denumirea hotelurilor în care a fost cazată Maia Sandu în Kiev și Bruxelles, din careva motive de securitate.

loading...

Comments are closed.