Politic

Președinția și-a desemnat noul membru al CSP

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a semnat joi, 30 septembrie, decretul privind numirea Svetlanei Balmuș în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din rândul societății civile, după retragerea lui Dumitru Pulbere, informează tv8.md

Amintim că în data de 24 septembrie, candidatura Svetlanei Balmuș a fost propusă Maiei Sandu pentru a fi numită membru al CSP din rândul societății civile.

Svetlana Balmuș este avocat și expert în domeniul justiției în cadrul Institutului pentru Politici și Reforme Europene. De asemenea, ea are o experiență de 19 ani de magistrat.

La prima etapă de concurs s-au înscris patru candidați, tot ei fiind admiși și la cea de-a doua etapă – interviul, care a avut loc la 22 septembrie 2021.

Concursul s-a desfășurat în conformitate cu Legea cu privire la Procuratură și Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al CSP din rândul societății civile, desemnat de către președintele republicii.

loading...

Comments are closed.