Politic

Președinția și-a desemnat noul membru al CSP

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a semnat joi, 30 septembrie, decretul privind numirea Svetlanei Balmuș în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din rândul societății civile, după retragerea lui Dumitru Pulbere, informează tv8.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Amintim că în data de 24 septembrie, candidatura Svetlanei Balmuș a fost propusă Maiei Sandu pentru a fi numită membru al CSP din rândul societății civile.

Svetlana Balmuș este avocat și expert în domeniul justiției în cadrul Institutului pentru Politici și Reforme Europene. De asemenea, ea are o experiență de 19 ani de magistrat.

La prima etapă de concurs s-au înscris patru candidați, tot ei fiind admiși și la cea de-a doua etapă – interviul, care a avut loc la 22 septembrie 2021.

Concursul s-a desfășurat în conformitate cu Legea cu privire la Procuratură și Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al CSP din rândul societății civile, desemnat de către președintele republicii.

loading...

Comments are closed.