Alte știri

Prestigioasa revistă Vogue promovează Republica Moldova pentru destinația viticolă!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În preajma Zilei Naționale a Vinului, care va fi marcată în zilele de 6-7 octombrie curent, prestigioasa revistă VOGUE a publicat un material prin care promovează țara noastră ca destinație turistică. În primul rând, se vorbește despre podgoriile din republica noastră, vinăriile, dar și despre alte destinații care merită a fi vizitate.

Autorul materialului spune că R. Moldova este situată între România și Ucraina și că este una dintre țările puțin cunoscute de turiști. Totuși, notează publicația, lucrurile se schimbă foarte rapid și asta datorită turismului vitivinicol.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Vinul este seva Moldovei. Strugurii se cultivă aici de secole. În 1918, Moldova s-a unit cu România, iar în 1940 a fost absorbită de Uniunea Sovietică. Este țara cu cel mai mare teren agricol destinat podgoriilor. Anterior, Moldova asigura cu vin în vrac aproape 70 la sută dintre nevoile URSS. Calitatea vinurilor a crescut odată cu căderea comunismului. Au existat embargouri din partea Rusiei în anii 2006 și 2013. După aceasta producătorii s-au orientat spre piața UE. În 2017, peste 80 la sută din vinurile moldovenești au fost exportate în țările UE”, se spune în materialul semnat de Alia Akkam.

Autorul îndeamnă turiștii din toată lumea să vină în R. Moldova și să cunoască destinațiile de la noi.

Sărbătoarea Vinului va fi organizată, în acest an, în premieră, pe 6-7 octombrie 2018, concomitent, în R. Moldova și România. La Chișinău, sărbătoarea va fi organizată în Piața Marii Adunări Naționale, cu genericul „Vin din sufletul Moldovei”. Circa 60 de crame își vor prezenta produsele, iar accentul va fi pus pe vinurile cu Indicație Geografică Protejată. Pe lângă corturile vinăriilor, va fi amenajată o Școală a Vinului; zona meșterilor populari; o curte țărănească, dar și o zonă de pictură. Pe scenă vor evolua diferite colective folclorice, Vali Boghean, Cătălin Josan, Nelly Ciobanu, Doredos, Ansamblul de Dansuri Populare „Joc” etc.

Prestigioasa revistă Vogue promovează Republica Moldova pentru destinația viticolă, cricova, miletii mici, purcari, vinuri moldova

loading...

Comments are closed.