Prețul dragostei: Pe parcursul zilei de 14 februarie au fost vândute flori în valoare de 2,6 milioane de lei, iar restaurantele au încasat 5,3 milioane de lei

Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat acțiuni de monitorizare la contribuabilii din domeniul HoReCa (hotele, restaurante, cafenele) și comerțului cu flori, care desfășoară activitate în municipiile Chișinău și Bălți, la data de 14 februarie 2024, cu prilejul sărbătorii Valentine`s Day. Monitorizarea a avut loc în contextul creșterii cererii de prestare a serviciilor în domeniul respectiv.

Acțiunea menționată nu a avut scop de sancționare a contribuabililor, ci doar de monitorizare a activității acestora în vederea respectării eliberării bonurilor fiscale la decontările cu numerar.

Astfel, pe data de 14 februarie 2024 a fost monitorizată activitatea a 63 de restaurante și cafenele, precum și a 59 de contribuabili comercianți cu flori, din municipiile Chișinău și Bălți. Monitorizarea a avut loc pe toată durata de activitate a subdiviziunii, până la finele programului acesteia, în cadrul căreia au fost verificate selectiv notele de plată în contrapunere cu bonurile fiscale eliberate și preluate explicații de la angajați.

Urmare a monitorizării activităților contribuabililor au fost înregistrate încasări în domeniul HoReCa de circa 5,3 mln lei și în domeniul comerțului cu flori de circa 2,6 mln lei.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă la respectarea legislației fiscale și eliberarea bonurilor fiscale la decontările în numerar și informează despre desfășurarea în continuare a acțiunilor de monitorizare în toate domeniile cu risc sporit de admitere a încălcărilor privind disciplina de casă.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share