Preţul la benzină şi motorină în Moldova va continua să scadă datorită cotaţiilor de pe piaţa internaţională

guvernul filip, Ministerul Economiei și Infrastructurii, solicită instanței să anuleze Ordinul ANRE de majorare a prețurilor la carburanți, gaz motorina benzina

Preţul pentru benzină şi motorină va continua să scadă datorită cotaţiilor de pe piaţa internaţională. Prognozele optimiste au fost făcute de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică în cadrul audierilor la Comisia parlamentară pentru Economie.

Detalii despre metodologia de calcul a fost prezentată de directorul general al ANRE, Tudor Copaci. El a dat asigurări că aceasta procedura este una transparentă.

“Toate aceste descreşteri vor duce la diminuarea preţurilor. Aşa cum am menţionat, în baza luăm cotaţiile internaţionale Platz de tranzacţionarea produselor petroliere la benzină şi motorină şi care se reflectă în dependenţă de cursul mediu de schimb”, a declarat Tudor Copaci, directorul general al ANRE.

În această săptămână, ANRE a stabilit prețul-plafon pentru un litru de benzină la nivelul de 19 lei și 10 bani, cu cinci bani mai puțin decât până acum. În cazul motorinei tariful a scăzut cu nouă bani și a ajuns la 17 lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share