Prețurile petrolului au crescut cu 3% miercuri, revenind de la minimele mai multor luni

Prețurile petrolului au crescut cu 3% miercuri, revenind de la minimele mai multor luni, după ce datele au arătat o retragere mai mare decât aşteptările a stocurilor de ţiţei din SUA, chiar dacă au persistat îngrijorările legate de cererea slabă de ţiţei din China, scrie News.ro

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 2,13 USD, sau cu 2,8%, la 78,61 USD pe baril.

Preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 2,36 USD, sau cu 3,22%, la 75,56 USD.

Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut pentru a şasea săptămână consecutiv, cu 3,7 milioane de barili, până la 429,3 milioane de barili, săptămâna trecută, au arătat datele guvernamentale, mai mult decât aşteptările analiştilor dintr-un sondaj Reuters, pentru o retragere de 700 000 de barili.

”Povestea aici este că cererea este mai puternică decât credeau oamenii, iar ofertele generale sunt mai strânse”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

”Oferta de ţiţei este sub medie pentru această perioadă a anului”, a menţionat el.

Datele industriei de la Institutul American de Petrol (API) au arătat marţi o creştere neaşteptată a stocurilor de ţiţei şi benzină.

Luni, preţul petrolului Brent a coborât la cel mai redus nivel de la începutul lunii ianuarie, iar cel al petrolului WTI a atins cel mai redus nivel din februarie, în timp ce declinul pieţei bursiere globale s-a adâncit din cauza preocupărilor privind o potenţială recesiune în SUA, după datele slabe privind locurile de muncă.

Ambele valori de referinţă ale petrolului au întrerupt marţi o serie de scădere de trei sesiuni.

Tensiunile din Orientul Mijlociu au continuat să alimenteze îngrijorările privind aprovizionarea, miercuri, susţinând preţurile.

Orientul Mijlociu se pregăteşte pentru un posibil nou val de atacuri din partea Iranului şi a aliaţilor săi după uciderea de săptămâna trecută a unor membri de rang înalt ai grupărilor militante Hamas şi Hezbollah, cu îngrijorarea că conflictul din Gaza se transformă într-un război mai larg din Orientul Mijlociu.

Oficialii americani au fost în contact constant cu aliaţii şi partenerii din regiune şi există ”un consens clar” că nimeni nu ar trebui să escaladeze situaţia, a declarat marţi secretarul de stat Antony Blinken.

”Orice escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu ar putea prezenta un risc mai mare de întrerupere a aprovizionării din regiune”, a spus analistul ANZ Daniel Hynes.

Sprijinind viziunea cererii în scădere, datele comerciale din China au arătat că importurile zilnice de ţiţei din iulie au coborât la cel mai scăzut nivel din septembrie 2022. China este cel mai mare importator de ţiţei din lume.

Total
0
Shares
Total
0
Share