Prezența la vot la ora 18:00

Alegeri locale 2019

Până la ora 18.00, și-au exprimat votul peste 36 la sută dintre cetățenii așteptați duminică, 3 noiembrie, la urne. Prezența la vot este aceeași ca și în primul tur, procesul de votare decurge conform procedurilor stabilite, fără incidente semnificative.

Informațiile au fost prezentate de președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, relatează MOLDPRES.

Conform sursei citate, localitatea cu cea mai ridicată prezenta la vot este Mihălășeni, raionul Ocnița, unde până la această oră au votat aproape 70 la sută din alegătorii înscriși în listă. Cea mai redusă prezență la urne s-a înregistrat în Călărași și Florești, unde la urne au ieșit doar 24% din alegători.

În Chișinău, unde pentru fotoliul de edil luptă doi candidați, Andrei Năstase, înaintat de blocul ACUM, și Ion Ceban, candidatul PSRM, până la ora 18.00 și-au exprimat dreptul la vot peste 33 la sută din alegători, cu 3 la sută mai mult decât la scrutinul din 20 octombrie. Cei mai activi votanți din capitală rămân cei din sectorul Râșcani, la polul opus fiind cei din sectorul Ciocana. În suburbii s-a atestat o prezență la vot de circa 33 la sută, cei mai activi au fost locuitorii din Condrița.

Șeful de la CEC a menționat că până la această oră au fost semnalate 52 de încălcări ale legislației, printre care 14 cazuri de agitație electorală și șase cazuri de corupere a alegătorilor. Toate incidentele sunt cercetate de poliție.

De asemenea, pe parcursul zilei de astăzi, membrii CEC au înregistrat patru sesizări, dintre care trei au parvenit de la concurenți electorali.

Cele 1042 de secții de votare deschise și-au început activitatea la ora 07.00. Alegătorii își vor putea exprima votul până la ora 21.00, iar în caz de necesitate termenul de votare va fi extins cu două ore, a anunțat conducerea CEC.

Președintele CEC a specificat că primele date preliminare privind rezultatele alegerilor vor fi prezentate în cadrul unui briefing la ora 22.00.

În urma turului doi al alegerilor locale, urmează a fi aleși 384 de primari. Ultimul scrutin local general a avut loc pe 14 iunie 2015.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share