Externe

Prietenii Maiei Sandu din PPE au votat ÎMPOTRIVA României!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Marți, 11 decembrie 2018, în Parlamentul European (PE) a fost votată Rezoluția nonlegislativă LIBE pregătită de președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Sergei Stanishev, prin care PES cere aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Deși rezoluția a trecut cu o largă majoritate, totuși mai mulți eurodeputați din Partidul Popular European (PPE) a votat împotrivă României. De notat că cei din PPE sunt prietenii partidelor PAS, DA și PLDM din Moldova.

Interesant cine a votat contra sau s-a abținut, se întreabă eurodeputatul român Andi Cristea pe Facebook, după care vine cu nominalizări punctuale:

– Toata delegația franceză PPE s-a opus
– Câțiva germani PPE de la CSU (partid condus de Angela Merkel)
– Delegația suedeză PPE s-a opus
– și olandezii din toate grupurile parlamentare.

În acest context atragem atenția că și în Parlamentul European, la fel ca în Parlamentul Moldovei, se luptă mai multe grupuri politice, iar interesele lor de partid pot afecta negativ viața milioanelor de cetățeni din unele state precum Bulgaria, România sau Moldova.

În poza de mai jos îi vedeți pe lidera PAS, Maia Sandu, și liderul PPDA, Andrei Năstase, alături de Joseph Daul, șeful Partidului Popular European, partid care s-a opus ca România să fie acceptată în Spațiul Shengen. Amintim că înainte de a coopera cu PAS și DA, cei din PPE au fost parteneri cu PPCD-ul lui Roșca, după care cu PLDM-ul lui Filat.

Maia Sandu și Năstase alături de șeful PPE, Joseph Daul, partidul popular european, bruxelles

NOTĂ: Spațiul Schengen este o zonă de circulație liberă în Europa, conformă cu Acordul de la Schengen. Statele membre ale acestui spațiu au eliminat sau vor elimina controalele pentru persoane la frontierele dintre ele, astfel încât este (sau va fi) posibilă trecerea frontierei între oricare două asemenea state fără prezentare de acte de identitate și fără opriri pentru control.

loading...

Comments are closed.