Oficial

Prim-ministrul a avut o întâlnire cu șeful Delegației Uniunii Europene. Care au fost subiectele abordate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu E.S. Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, în care s-a discutat despre situația economică în Republica Moldova și Uniunea Europeană și evoluția situației epidemiologice, transmite Telegraph.md

Au fost trecute în revistă progresele înregistrate în realizarea angajamentelor Republicii Moldova din cadrul Acordului de Asociere RM-UE, printre care au fost elaborate și aprobate 25 de acte normative menite să transpună legislația europeană.

Pentru a impulsiona procesul de implementare a condiționalităților aferente asistenței macrofinanciare din partea UE, Guvernul a definitivat și aprobat în regim prioritar legea privind achizițiile în sectorul energetic, al apei, al transporturilor și al serviciilor poștale, precum și legea referitoare la constatarea încălcărilor în domeniul prevenirii spălării banilor și finanțării terorismului, cu modul de aplicare a sancțiunilor.

Uniunea Europeană a transmis autoritățilordin Republica Moldova o listă de 8 acțiuni pe termen scurt ca precondiție pentru reluarea dialogului politic în format deplin și debursarea tranșei a II-a a Asistenței Macro-financiare.

A fost înregistrat progres în crearea echipei comune de investigație RM-Letonia pe dosarul fraudei bancare. A fost înregistrat un proiect de lege pentru abrogarea Programului Cetățenie prin investiții care acum e în proces de avizare. Sunt în proces de realizare acțiuni aferente Strategiei de reformă în sectorul justiției și reformei CSM.

Consiliul Audiovizualului și Consiliul Concurenței au fost sesizate să prezinte propuneri referitoare la desfășurarea evaluării peer-review. Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a aprobat proiectul legii cu privire la organizațiile necomerciale, care urmează să fie dezbătut în ședința plenară.

În cadrul întâlnirii, E.S. Peter Michalko a anunțat despre alocarea a 5 milioane de euro pentru a susține Guvernul RM în procesul de implementare a Acordului de Asociere.

Citește și: Șeful statului a avut o întrevedere cu președintele Consiliului de Administrație al „Moldovagaz”

loading...

Comments are closed.