Premierul armean, a dublat în secret salariul miniștrilor. Cei din aparatul guvernamental, au comentat că procesul a fost secret și că aceste informații nu sunt supuse dezvăluirii, informează Jam-News.
În iulie 2019, prim-ministrul Armeniei a dispus în secret să se majoreze salariile miniștrilor, adjuncților și secretarilor superiori ai ministerelor. Informații despre acest lucru au apărut pe site-ul ziarului online Hetq.
Din aparatul administrativ al lui Nicola Pashinyan, au comentat situația și au declarat că „toate procesele au fost secrete, prin urmare, aceste informații nu sunt supuse dezvăluirii”.
S-a dovedit că ministrul situațiilor de urgență Felix Tsolakyan și ministrul mediului Eric Grigoryan au primit 6 milioane de drame (aproximativ 12.630 dolari) timp de patru luni. Adică, salariul lor lunar se ridica la 1,5 milioane de drame (aproximativ 3157 USD).
Cert este că, potrivit legii „Cu privire la remunerarea persoanelor care ocupă funcții de stat”, indicele salariului ministerial este 12. Adică, pentru a obține salariul ministrului, se ia suma salariului de bază – 66 140 drame (139,54 dolari) – înmulțit cu 12. Astfel obținem 793 680 de drame (1670 USD), inclusiv taxe.
Astfel, publicația a constatat că, fără a se modifica legea privind remunerarea, prin decizie secretă a premierului, salariul miniștrilor ar fi fost dublat.
Acest lucru este valabil și pentru salariile vice-miniștrilor. Conform indicelui stabilit de lege, salariul vice-ministrului este de 562 160 de drame (aproximativ 1185 USD). Cu toate acestea, după ordinul lui Pashinyan, acesta ar fi crescut la 1 milion 60 mii de drame (aproximativ 2230 USD).
În ceea ce privește secretarii superiori ai ministerelor, aceștia primesc acum 870.000 de drame (aproximativ 1835 USD) în loc de 595.260 (1.255 dolari).
Șeful interimar al Departamentului de Relații Publice al administrației Prim-ministrului, Armen Khachatryan a declarat:
„Considerăm necesar să reținem că acești … funcționarii furnizează informații despre venituri, cheltuieli și proprietăți, ceea ce presupune că acest proces a fost complet transparent.„