Actualitate

Prim-ministrul interimar a avut o întrevedere cu Dereck Hogan, Ambasadorul SUA la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, l-a primit pe Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck Hogan. Oficialii au discutat subiectele de actualitate, inclusiv în relațiile moldo-americane, cu accent pe interesul pentru implementarea proiectelor bilaterale prioritare și valorificarea potențialului Dialogului Strategic între Republica Moldova și SUA.

În cadrul întrevederii de la Guvern, Aureliu Ciocoi a exprimat aprecieri părții americane pentru susținerea în mod constant a transformărilor democratice în Republica Moldova, agenda de reforme și aspirațiile de integrare europeană. În mod deosebit fiind evidențiată asistența acordată țării noastre pentru combaterea răspândirii pandemiei de COVID-19 și redresarea social-economică.

Oficialii au făcut și un schimb de opinii privind procesele politice interne. Premierul interimar a reconfirmat determinarea actualului Guvern în exercițiu de a asigura continuitatea administrării activităților curente până la învestirea unui nou Executiv.

Un obiectiv primordial în acest sens prezentându-se implementarea Planului național de imunizare anti COVID-19, în scopul reducerii morbidității și mortalității provocate de infecția de coronavirus, fiind înalt apreciată contribuția partenerilor străini la fortificarea sistemului național de sănătate, inclusiv al Statelor Unite ale Americii.

loading...

Comments are closed.