Alte știri

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o discuție cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu E.S. Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov. În cadrul discuției, oficialii au abordat un șir de subiecte prioritare care vor permite extinderea relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes comun.

Șeful Executivului a mulțumit pentru ajutorul financiar oferit de Guvernul Federației Ruse în diverse domenii, inclusiv pentru sprijinul oferit recent agricultorilor din țara noastră care au suferit de pe urma calamităților naturale.

Oficialii au discutat despre prelungirea mai multor contracte comercial-economice încheiate între cele două țări, inclusiv cel care vizează livrarea gazelor naturale pentru următorul an.

A fost abordat și subiectul expirării de la 1 ianuarie 2021 a regimului preferențial pentru mărfurile moldovenești, vândute pe piața rusă. Totodată, a fost făcut un schimb de informații referitoare la evoluția situației epidemiologice în Republica Moldova și Federația Rusă.

La rândul său, E.S Oleg Vasnețov a asigurat că Federația Rusă este interesată pentru consolidarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

Șeful Executivului a menționat că Federația Rusă continuă să rămână un partener important al țării noastre oferind sprijin și asistență în mai multe domenii.

Citește și: Ion Chicu a participat la Sesiunea specială a Adunării Generale ONU dedicată COVID-19

loading...

Comments are closed.