Prim-ministrul Ion Chicu a participat la ședința online cu membrii Asociației Businessului European

Prim-ministrul Ion Chicu a participat joi la ședința online cu membrii Asociației Businessului European (EBA).

La ședință au luat parte conducătorii Ministerului Finanțelor și Ministerului Economiei și Infrastructurii, a relatat pentru Moldpres Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În cadrul ședinței au fost examinate efectele restricțiilor impuse pentru a gestiona situația epidemiologică și problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri.

La discuție au luat parte reprezentanți din sectorul bancar și microfinanțare, telecomunicații, industria automotive, textile și turism.

A fost menționată căderea intensității activității, care a atras după sine probleme precum incapacitatea de onorare deplină a angajamentelor și deficitul de lichidități.

Ion Chicu a vorbit despre necesitatea de a menține un echilibru prudent în reluarea activităților pentru a preveni răspândirea epidemiei. Executivul examinează pachete separate de măsuri pentru susținerea diferitelor domenii economice, în funcție de problemele prioritare, și în acest sens comunică intens cu asociațiile de business, inclusiv cele specializate, dar și cu instituțiile financiare.

Premierul a informat oamenii de afaceri despre sursele de compensare a deficitului bugetar identificate și despre proiectele discutate cu instituțiile financiare europene și internaționale precum Banca Mondială, Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Membrii EBA au apreciat comunicarea cu autoritățile drept frecventă și productivă și au confirmat disponibilitatea și interesul de a veni cu informații despre probleme și soluții.

Citește și: Fabrica de trolli și fake news mai pierde un site: SIS cere blocarea accesului

Total
0
Shares
Total
0
Share