Prim-ministrul Ion Chicu: Guvernul este focusat pe deplin în implementarea Acordului de Asociere cu UE

Ion Chicu, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó

Prim-ministrul Ion Chicu a avut astăzi o întâlnire cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó, în cadrul căreia părțile și-au exprimat deschiderea reciprocă pentru a dezvolta relațiile bilaterale, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, premierul a apreciat înalt susținerea Ungariei în parcursul european al Republicii Moldova și a dat asigurări că Guvernul este focusat pe deplin în implementarea Acordului de Asociere cu UE. Prim-ministrul a reiterat angajamentul Executivului de continuare a reformei justiției, în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția.

Prim-ministrul a accentuat eficiența expertizei maghiare oferită țării noastre în redresarea sectorului fiscal, care a dus la diminuarea poverii fiscale asupra business-ului. Totodată, a salutat continuarea acestor practici și în alte domenii, precum finanțele publice, agricultură și economie, dar și continuarea proiectului Twining.

Ambasadorul Sándor Szabó a reiterat că Republica Ungaria este gata să ofere țării noastre suportul necesar în diferite domenii și a apreciat activitatea dinamică a Guvernului condus de Ion Chicu, confirmând intenția unor companii ungare de a face investiții mari în economia R. Moldova. În acest sens, premierul a exprimat deschiderea pentru a continua dialogul concret pe această dimensiune.

Părțile au mai subliniat importanța consolidării discuțiilor între țările din Parteneriatul Estic și statele Grupului Vișegrad. Oficialii au convenit asupra continuării dialogului bilateral pe platforma Comisiei interguvernamentale moldo-ungare pentru colaborare economică, următoarea ședință a Comisiei urmează a fi organizată la Chișinău.

Ungaria a realizat în Moldova peste 40 de proiecte în scopul promovării şi aprofundării cooperării economice şi politice.

Total
0
Shares
Total
0
Share