Prim-ministrul Ion Chicu, în dialog cu Excelența Sa, Ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger

Ion Chicu, Ambasadoarea Austriei în Moldova

În debutul întâlnirii, Ambasadoarea Austriei la Chișinău, Christine Freilinger, a felicitat premierul cu ocazia învestirii în funcție și i-a urat succes în activitatea sa.

Prim-ministrul Ion Chicu a informat oficialul austriac despre acțiunile întreprinse de actualul Cabinet de miniștri și a detaliat planul de activitate al Guvernului pentru următoarea perioadă.

 „Guvernul este axat pe implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, iar bugetul Republicii Moldova pentru anul 2020 va fi unul concentrat pe investiții în infrastructură, pe crearea locurilor de muncă și pe creșterea bunăstării cetățenilor”, a specificat Ion Chicu.

La rândul său, Christine Freilinger, Ambasadoarea Austriei în Moldova, și-a expus opinia că la etapa actuală ar fi cazul să fie sporită transparența procesului de achiziții publice, ceea ce ar putea provoca interesul investitorilor străini să dezvolte afaceri în Republica Moldova.

În context, prim-ministrul și-a manifestat gratitudinea pentru susținerea acordată de statul austriac în procesele de reformare și modernizare a Republicii Moldova. Totodată, premierul și-a exprimat încrederea că Agenția Austriacă pentru Dezvoltare își va extinde implicarea în țara noastră.

Total
0
Shares
Total
0
Share