Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, susține unirea Republicii Moldova cu România

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a declarat că susține unirea Republicii Moldova cu România, scrie bucpress.eu

„Istoria a făcut o nedreptate”, a spus premierul român într-un interviu pentru DC News. Chiar și așa, șeful Guvernului de la București susține, însă, că primul stat care trebuie să arate că își dorește unirea este Republica Moldova.

„Eu susțin unirea (n.r. Republicii Moldova cu România). Este dreptul meu. Eu cred în continuare în unirea între Republica Moldova și România. Că se va face în interiorul UE, că vom găsi (n.r. o altă cale). Categoric! (…) În Republica Moldova trăiesc români, ca și mine. Istoria a făcut o nedreptate. Eu nu pot schimba trecutul, iar prezentul e o consecință a trecutului. Ce pot eu face, împreună cu dumneavoastră, este să clădim viitorul”, a declarat premierul român.

Marcel Ciolacu a afirmat că primul stat care trebuie să arate că dorește unirea este Republica Moldova.

„Dacă se face sau nu unirea dintre România şi Moldova, primul stat care trebuie să arate acest lucru este Moldova. Așa se pornește unirea. Există o relație instituțională de respect şi o susținere din partea statului român şi nu doar, ca Moldova să depășească acest moment dificil. Vreau să vă reamintesc că în Republica Moldova trăiesc români, numai români. Acest stat este sustenabil datorită implicării statului român. Şi a României. Şi cred că e de datoria noastră a românilor de a-i susține în continuare pe românii noștri din Republica Moldova”, a mai declarat premierul Marcel Ciolacu.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share