Prima ediție a raliului Dakar din Arabia Saudită a început cu o tragedie

Dakar, Arabia Saudită

Motociclistul portughez Paulo Gonçalves a murit, duminică, după un accident petrecut în timpul raliului Dakar, informează CNN.

Gonçalves a suferit accidentul la kilometru 276 din stagiul zilei, care i-a dus pe concurenți de la Riad la Wadi Al Dawasir, în cadrul cursei de două săptămâni prin deșertul Arabiei Saudite.

Organizatorii au fost alertați la 10:08 dimineața și au trimis un elicopter medical care a ajuns la Gonçalves în 8 minute. Salvatorii l-au găsit inconștient, iar apoi a intrat în stop cardiac. Gonçalves a fost transportat la spitalul Layla, unde a fost declarat mort.

Gonçalves a fost găsit de concurenții Kevin Benavides și Toby Price, care au încercat să-l ajute, au anunțat organizatorii.

Paulo Gonçalves avea 40 de ani și era la a 13-a participare la Raliul Dakar. A debutat în cursa de anduranță în 2006 și a terminat cursa de patru ori în primii zece concurenți, iar în 2015 a terminat al doilea.

Aceasta este prima ediție a Raliului Dakar care se petrece în Arabia Saudită, iar provocarea a fost mult mai mare pentru toți concurenții.

“Va fi o experiență uimitoare cu siguranță”, a spus Gonçalves înaintea cursei, potrivit biografiei online.

Stagiul de luni a fost anulat de organizatori.

Raliul Dakar a început să fie organizat în decembrie 1978, iar concurenții se întreceau de la Paris la Dakar, în Senegal, prin deșertul Sahara. Cursa s-a organizat în Europa și Africa până în 2009, când a fost mutată în America de Sud timp de 10 ani din cauza temerilor de terorism.

Citește și: Vești proaste pentru fanii Simonei Halep: a coborât un loc în clasamentul WTA. Ce loc ocupă acum

Total
0
Shares
Total
0
Share