Actualitate

Primar: Cel mai probabil, cimitirele vor fi închise de Paștele Blajinilor, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel mai probabil, nici în acest an chișinăuienii nu vor merge la morminte pentru „a ridica” de Paștele Blajinilor ca pe timpuri. Primarul Ion Ceban a vorbit desprea aceasta în ședința Primăriei de luni, 5 aprilie. La fel ca în 2020, restricția este necesară pentru prevenirea răspândirii virsusului COVID-19, incidența bolii fiind în creștere alarmantă.

Primarul Capitalei Ion Ceban a declarat că în perioada Paștelui ar putea fi impuse anumite interdicții, inclusiv ieșirea din case după miezul nopții, dar și vizitele la cimitire de Paștele Blajinilor.

„În curând vom lua decizii referitoare la sărbătorirea Paștelui și Paștelui Blajinilor. Cel mai probabil și în acest an vom rămâne să sărbătorim în cercuri restrânse. Nu neapărat în cercuri mari și după miezul nopții nu ne vom afla pe străzi. De Paștele Blajinilor vom pomeni și în acest an pe cei răposați în afara cimitirelor și cel mai probabil acasă”, a declarat Ion Ceban.

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai.

Sursa: Sputnik.md

loading...

Comments are closed.