Alte știri

Primar: Circa 2% dintre locuitorii Moscovei sunt infectaţi cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa 2% dintre locuitorii Moscovei – peste 250.000 de persoane – sunt infectaţi cu COVID-19, a declarat sâmbătă primarul capitalei ruse, referitor la rezultatele testelor efectuate până în prezent, relatează AFP.

„Conform testelor de depistare realizate pe diverse grupuri de populaţie, numărul real al persoanelor infectate este de circa 2% din populaţia totală a oraşului”, a scris primarul Serghei Sobianin pe blogul său.

Rusia a declarat până în prezent peste 114.000 de cazuri de coronavirus, dintre care 57.300 de cazuri la Moscova, epicentrul contagiunii.

Conform statisticilor oficiale, în Moscova trăiesc 12,7 milioane de locuitori, însă cifrele reale sunt, fără îndoială, mai mari.

Sobianin a declarat că Moscova şi-a sporit în mod semnificativ capacitatea de testare a rezidenţilor în ultimele săptămâni, adăugând că oraşul a reuşit să „limiteze răspândirea epidemiei” datorită izolării populaţiei la domiciliu şi a altor măsuri.

Cu toate acestea, el a reiterat că Moscova nu a depăşit încă vârful epidemiei. „Ameninţarea continuă să crească”, a spus primarul.

Cu 1.169 de decese raportate, rata oficială a deceselor în Rusia pare limitată în comparaţie cu alte ţări precum Italia, Spania şi Statele Unite.

Ministerul rus al Sănătăţii a declarat vineri că numărul copiilor infectaţi cu COVID-19 a crescut. Doi copii au murit din cauza coronavirusului în Rusia şi starea altor 11 este considerată îngrijorătoare, a adăugat ministerul.

loading...

Comments are closed.