Alte știri

Primăria a achiziționat o autospecială nouă pentru compactarea deșeurilor la poligonul municipal de la Țânțăreni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău a informat că Î.M. Regia „Autosalubritate”, operatorul care evacuează deșeurile solide de pe teritoriul capitalei și le depozitează la poligonul de la Țânțăreni, a achiziționat un compactor nou, în valoare de 6,9 milioane de lei, care asigură o rentabilitate de 3 ori mai mare decât utilajele existente.

Achiziția fost posibilă datorită unei cofinanțări din partea Fondului Ecologic Național, care a contribuit cu 5,8 milioane de lei și a Primăriei Chișinău, care a alocat 1,025 milioane lei.

Grație noului utilaj, care asigură o compactare mai densă a deșeurilor, este diminuată pătrunderea precipitațiilor atmosferice în substraturi. Totodată, este redusă posibilitatea apariției incendiilor și se prelungește termenul de exploatare a poligonului.

În scopul utilizării maxime a mașinii, în luna decembrie 2020, furnizorul a instruit personalul Regiei „Autosalubritate”, privind corectitudinea folosirii mecanismelor echipamentului livrat. De asemenea, a fost organizată testarea noii unități pe poligon.

Noul compactor este de model Bomag BC 772 RB-2 și cântărește 37 tone.

Amintim că la sfârșitul anului 2020, Î.M. Regia „Autosalubritate” a achiziționat 10 autospeciale noi pentru colectarea și evacuarea deșeurilor menajere de pe teritoriul orașului.

loading...

Comments are closed.