Alte știri

Primăria Chișinău a cheltuit 4,4 milioane de lei pentru a putea redeschide grădinițele

Pinterest LinkedIn Tumblr

Părinții de mult așteaptă ca grădinițele să fie redeschise, iar în acest sens, Primăria Chișinău anunță că a luat toate măsurile de pregătire a instituțiilor, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Dacă se va lua decizia la nivel central ca să fie redeschise, așa cum a fost anunțat astăzi de către șeful statului, atunci municipalitatea anunță următoarele:

– în cele 126 de instituţii de educaţie timpurie din capitală, unde sunt înscriși peste 32 300 de copii, au fost procurate bunuri materiale, în sumă de 4 milioane 442 mii lei.

De către direcțiile de sector, în mod centralizat au fost achiziționate :

– dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, termometre infraroșu, lămpi antibacteriene, inventar moale, uscătoare pentru mâini, măști de protecție pentru angajații din blocurile alimentare și punctele medicale, viziere, etc.

Toate aceste bunuri sunt necesare pentru asigurarea în prima etapa a activității instituțiilor, în condițiile epidemiei de Covid-19.

Între timp:

– Sunt organizate instruiri pentru toate cadrele angajate, directori, educatori, asistenți de educatori și asistente medicale și bucătari.

Continuă înscrierea copiilor la grădiniță pe egradinita.md.

Ion Ceban informează că DECIZIA de a redeschide grădiniţele va fi luată de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

BREAKING NEWS // Grădinițele vor fi redeschise din data de 15 iulie

loading...

Comments are closed.