Social

Primăria Chișinău a dispus limita maximă de pasageri în transportul public

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mâine, în municipiul Chișinău, transportul public va funcționa la maximă capacitate. La linie va fi scos tot efectivul de autobuze și troleibuze de care dispune municipalitatea, transmite Ion Ceban, primarul general al capitalei.

Asta pentru ca cetățenii să nu se îmbulzească atât în transport, cât și în stații, dar să păstreze distanța recomandată, de cel puțin un metru între persoane.

În troleibuze și autobuze am dispus să nu fie depășită capacitatea de 60 de procente încărcătură, iar pentru microbuze, subdiviziunile responsabile au dispus să nu fie mai mult de 10-15 persoane.

Obligatoriu, șoferii și taxatorii vor purta măști și mănuși. ”Rugăm orice caz de necorespundere, să fie anunțată unitatea de transport, ruta și ora”, a cerut Ion Ceban.

În cadrul ședinței Comisiei situațiilor excepționale, s-a convenit cu conducerea MAI, ca poliția să monitorizeze strict traficul din municipalitate, iar cei care vor încălca regulile vor fi sancționați.

Dimineața transportul public va ieși pe line după graficul obișnuit, până la ora 21.00, după va fi instituit regim special.

Traficul va fi monitorizat pe parcursul zilei de mâine, iar cum va funcționa în zilele următoare transportul public, se va decide la ședința Comisiei situațiilor excepționale care va avea loc mâine la ora 16.30.

Totodată, s-a decis ca aparatul Primăriei, dar și angajații, inclusiv și direcțiilor și întreprinderilor să lucreze într-un regim special, preponderent exercitând munca la domiciliu, iar muncitorii să fie echipați cu măști, mănuși, iar la locul de muncă să fie dozatoare cu dezinfectante.

Primăria și marea majoritate a subdiviziunilor vor funcționa cu ușile închise, inclusiv subdiviziunile Direcției asistență socială, serviciile acesteia fiind orientate integral pentru asistența la domiciliu.

Ceban roagă maximă responsabilitate și conștientizare a situației actuale.

loading...

Comments are closed.