Primăria Chișinău a supus consultării publice proiectul privind taxele locale pentru anul curent

Primăria Municipiului Chișinău a organizat joi câteva sesiuni de consultări publice asupra proiectului de decizie „Cu privire la aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale pentru anul 2024”. La discuții au participat: membrii Consiliului consultativ economic, financiar și business social-responsabil în municipiului Chișinău,
Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova „MĂR”, consilierii municipali din partea Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, experți de la IDIS „Viitorul”, Expert-Grup, ADEPT, Promo-Lex, „Comunitatea mea”, membrii de la Primăria Municipală Alternativă Națională, membri ai Asociației Businessului European (EBA) și consilieri municipali din partea Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.

Vineri, 12 ianuarie 2024, la consultări asupra taxelor locale 2024 vor participa: membrii Consiliului pentru dezvoltarea identității turistice a municipiului Chișinău de comun cu membrii ANTRIM, membrii Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova, Camera de Comerț Americană din Republica Moldova (AMCHAM), consilierii municipali din partea Partidului Politic „Mișcarea Alternativa Națională”, membrii Consiliul consultativ pentru dezvoltarea transportului și infrastructurii rutiere în municipiului Chișinău; membrii Consiliului consultativ pentru dezvoltarea transportului alternativ în municipiului Chișinău, consilieri municipali neafiliați.
Scopul proiectului de decizie „Cu privire la aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale pentru anul 2024” este punerea în aplicare a taxelor locale pe teritoriul municipiului Chișinău pe anul 2024, în conformitate cu prevederile art. 288-298 din Codul Fiscal.

Proiectul de decizie prevede punerea în aplicare a taxele locale, cotele lor și înlesnirile fiscale pe teritoriul municipiului Chișinău pe anul 2024.

Beneficiarii proiectului de decizie sunt persoanele juridice sau fizice înregistrate în calitate de întreprinzător care dispun de obiecte ale impunerii.

Proiectul de decizie poate fi consultat pe pagina web oficială „chisinau.md”, la modulul Consultări Publice.

Total
0
Shares
Total
0
Share