Social

Primăria Chișinău anunță reluarea înscrierii copiilor la grădinițe, inclusiv cei mai mici de 4 ani. Ce alte decizii a aprobat CESP

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul şedinţei de astăzi a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chişinău s-a discutat despre importanţa unei comunicări publice pro active pentru necesitatea portului de măşti de protecţie, ca element esenţial în controlul pandemiei de Covid-19, anunță Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău.

Cu referire la portul măştilor de protecţie în şcoli, membrii comisiei s-au expus pentru demararea activităților educaționale cu scopul informării elevilor despre necesitatea purtării acestui accesoriu, totodată vor fi incluse treptat. La fel, se propune lansarea campaniilor sociale de comunicare, în parteneriat cu părinţii, în susţinerea portului de măşti.

Potrivit edilului, primăria municipiului Chişinău va asigura cu măşti de protecţie din material textil, elevii din familiile vulnerabile (peste 8500 elevi din toate instituţiile de învăţământ din capitală). Aceste măşti vor putea fi utilizate de mai multe ori. Direcţia generală educaţie tineret şi sport va aloca resursele necesare în acest scop.

La fel, Comisia extraordinară de sănătate publică Chişinău a decis ca copiii, inclusiv cei mai mici de 4 ani, care nu au frecventat anterior grădinița, să fie înscrişi în grupe de la 01 noiembrie, curent.

”Purtarea măștilor trebuie să devină o măsură indispensabilă în perioada pandemica de Covid-19, un element de responsabilitate şi solidaritate. Suntem într-o situaţie dificilă, de aceea nu trebuie să neglijăm acest detaliu.
Important este faptul ca elevilor să le fie reamintit şi faptul că pe lângă masca de protecţie, aceştia trebuie să păstreze distanţa fizică, să se spele cât mai des pe mâini sau să folosească dezinfectant”, a transmis Ion Ceban.

loading...

Comments are closed.