Primăria Chișinău continuă să se implice activ în organizarea evenimentelor sportive

Primăria capitalei continuă să se implice activ în organizarea evenimentelor sportive. Doar în weekendul trecut au avut loc trei concursuri frumoase cu participarea copiilor și tinerilor din Chișinău, din țară, dar și de peste hotare. Practic, în fiecare sfârșit de săptămână, în Chișinău, au loc evenimente sportive, iar acest lucru se datorează creșterii considerabile a investițiilor în acest scop.

Doar în ultimii patru ani, bugetul pentru organizarea manifestațiilor sportive și a competițiilor locale și internaționale a crescut de peste trei ori. Dacă în 2019 au fost alocate 6,6 milioane de lei în acest sens, în acest an cifra a depășit 20 de milioane de lei.

Așadar, sâmbătă și duminică, Primăria municipiului Chișinău a susținut și a fost partener la trei evenimente sportive.

Peste 120 de sportivi, elevi ai școlilor și cluburilor sportive din Capitală, din raioanele Republicii Moldova, dar și din România și Ucraina, au participat la Campionatul municipiului Chișinău la badminton.

Tot în weekend, a avut loc Festivalul Sportiv Internațional „Taurul de Aur”, ediția a IX-a, unde au participat peste 100 de persoane cu necesități speciale.

Totodată, a fost organizat și Campionatul municipal la ciclism – cursa Criterium, pe strada Albișoara. În total, au fost peste 150 de participanți din Chișinău, Bălți, Dubăsari, Tighina, Tiraspol și din raioanele țării.

Primăria este un partener al sportului, ne-am implicat atât cu susținerea financiară, cât și cu participarea propriu-zisă pentru a motiva și mai mult copiii și tinerii. Realizăm aceste acțiuni pentru confortul locuitorilor și pentru o implicare mai mare în sport.

Total
0
Shares
Total
0
Share