Alte știri

Primăria Chișinău lansează o campanie de informare a tinerilor din capitală, despre Covid. Ce spune Ion Ceban despre ultimele statistici

Pinterest LinkedIn Tumblr

Campania „Tinerii capitalei împotriva COVID” a fost lansată astăzi de Centrul Municipal de Tineret al Direcției generale educație, tineret și sport, în colaborare cu Direcția cultură și Direcția generală asistență socială și sănătate. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Edilul spune că își propune informarea populației, în special, a tinerilor, despre importanța respectării normelor de protecție privind combaterea infecției Covid-19.

„Nici Primăria Chișinău, nici Guvernul sau MAI nu poate să pună un polițist sau paznic pentru fiecare persoană, să urmărească dacă respectă sau nu regulile pandemice. Acest lucru depinde de fiecare parte în particular.

Am atenționat, situația este grea, chiar dacă numărul infectărilor a scăzut față de decembrie. Acesta nu este motiv de a ne relaxa. Voi știți statisticele pe capitală, mai ales când vine vorba de copii”, scrie primarul.

Ceban afirmă că în Chișinău avem 58 elevi infectați cu Covid-19, 260 în izolare. În același timp, sunt 84 de cadre didactice testate pozitiv, iar 25 în izolare. În grădinițe, numărul cazurilor active în rândul copiilor a ajuns la 4, iar 223 sunt în autoizolare.

„Totodată, 31 de cadre sunt testate pozitiv, iar 13 în izolare. Punem în pericol copiii noștri. Sunt sigur că nimeni nu vrea ca elevii și picii de grădiniță să stea acasă, pe motiv că instituțiile au fost închise. Nici în spitale nu prea sunt locuri. Din numărul total, 790 sunt ocupate, 43 de persoane fiind în stare foarte gravă, iar 275 – în stare gravă.

În ultimele zile numărul celor infectați a scăzut considerabil, dar să nu ne așteptăm la unele surprize săptămâna aceasta. Fiecare trebuie să aibă grijă, astfel, ca infecția Covid să nu să se răspândească”, a conchis acesta.

De precizat că în jur de 150 de mii de moldoveni s-au infectat cu Covid-19.

loading...

Comments are closed.