Alte știri

Primăria Chișinău și Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe au semnat un acord de colaborare. Ce presupune acesta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău și Instituția Publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” au semnat joi un acord de colaborare interinstituțional privind dezvoltarea și îmbunătățirea calității funcționării sistemelor informaționale în domeniul finanțelor publice și contabile din cadrul subdiviziunilor structurale municipale. 

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Documentul stabilește relațiile de cooperare între părți, pentru asigurarea transparenței și operaționalizării serviciilor contabile și financiare ale subdiviziunilor structurale și entităților economice din subordinea Primăriei.

Obiectivul de bază al colaborării dintre părți se referă la promovarea digitalizării în procesele operaționale, pentru a îmbunătăți calitatea accesibilizării serviciilor și transparența informației de interes public.

După semnarea acordului,  primarul general, Ion Ceban, a menționat că la prima etapă vor fi planificate activități pentru instituțiile municipale de învățământ. „În acest sector se întâmplă multe lucruri unde ar trebui să intervenim, de la fiecare instituție în particular, până la centralizarea datelor pe sector, inclusiv la nivel central”, a conchis edilul capitalei.

Potrivit lui Ion Ceban obiectivul final este ca informațiile despre finanțele publice la nivelul municipiului Chișinău să fie disponibile cetățenilor și persoanelor interesate, în baza solicitărilor sau în regim online, pe platformele informaționale ale Primăriei. Cetățenii sunt în drept să cunoască cum se utilizează banii pe care ei ca și contribuabili îi direcționează la formarea bugetului public al capitalei.

La rândul său, Directorul Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe, Vitalie Coceban, și-a exprimat speranța că acest proiect, ce vizează managementul finanțelor publice la nivel municipal, va fi operațional în decurs de câteva luni. „Vom depune eforturi susținute pentru ca procesul de unificare și centralizare a datelor financiare să asigure calitatea procesării datelor primare și prezentarea informației publice online despre situațiile financiare în cadrul activității Primăriei Chișinău”, a menționat directorul instituției.

Citește și: Start concursurilor pentru ocuparea funcțiilor publice vacante din cadrul Primăriei Chişinău

loading...

Comments are closed.