Alte știri

Primăria Chișinău și MAIB au semnat contractul de intermediere a Obligațiunilor municipale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău împreună cu BC „Moldova Agroindbank” (MAIB) au semnat joi contractul de prestare a serviciilor de intermediere la subscrierea/plasarea emisiunii de obligațiuni municipale.

Acest eveniment a avut loc în urma declarării operatorului bancar enunțat drept câștigător al concursului anunțat de Primăria Municipiului Chișinău privind intermedierea emiterii de obligațiuni municipale, pentru finanțarea alternativă a proiectelor municipale.

Banca selectată de Primărie va asigura suportul necesar pentru dezvoltarea mecanismului de finanțare prin emisiunea de valori mobiliare, care va oferi posibilitatea atragerii investitorilor prin intermediul pieței de capital, precum și diversificarea instrumentelor de investire în condiții de maximă transparență.

Primarul General, Ion Ceban a ținut să remarce că prin semnarea contractului cu operatorul bancar selectat în bază de concurs este pusă baza unui proces nou de finanțare a proiectelor municipalității, care va oferi o claritate investitorilor cum pot să se implice direct în dezvoltarea orașului și unde vor fi investiți banii lor.

„În urma semnării contractului dăm start procesul de elaborare a prospectului, servicii de intermediere la subscrierea și plasamentul obligațiunilor municipale, care va deveni un document de baza pentru investitori, dar și pentru municipalitate. Doar prin oficializarea tuturor proceselor, investitorii vor avea siguranța că banii lor vor fi direcționați pentru procurarea transportului public pentru capitală”, a subliniat Ion Ceban.

În context, edilul capitalei a ținut să mulțumească echipei din Primărie și specialiștilor din cadrul Centrului „Expert-Grup”, care au efectuat o muncă enormă în analiza întregului domeniu, cu suportul financiar al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău.

Obligațiunile municipale sunt instrumente de finanțare pentru dezvoltarea APL-urilor, prin împrumuturi de la persoane fizice sau juridice, pentru finanțarea proiectelor de investiții.

loading...

Comments are closed.