Alte știri

Primăria Chișinău și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului au avut o ședință de lucru comună

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general, Ion Ceban, a participat astăzi la o ședință de lucru cu reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, unde au fost abordate subiecte de interes comun pentru cele două autorități.

Edilul capitalei a informat că, APL Chișinău, împreună cu primarii localităților suburbane, au depus dosare privind finanțarea proiectelor din sursele Fondului Ecologic Național (FEN) și s-a interesat despre evoluția proiectelor respective.

Inițiativele înaintate spre finanțare din sursele FEN se referă la proiecte aflate în desfășurare:

– Rețele de canalizare pentru localitățile Tohatin, Budești și Cruzești, cu stație de pompare regională;

– Construcția rețelelor de canalizare în localitatea Budești;
– Măsuri contra alunecărilor de teren în comuna Tohatin, etapa 7;
– Reconstrucția instalațiilor de epurare a canalizării din orașul Cricova.

De asemenea, părțile au discutat despre proiectele care urmează a fi lansate, dar și referitor la metoda de aplicare a dosarelor în alte localități.

Cât privește subiectul creării de către municipalitate a Agenției de Dezvoltare Regională Chișinău, e de menționat că a fost desfășurată ședința de selectare a reprezentanților în cadrul Consiliului de conducere, din rândul primarilor de suburbia, iar porocesul-verbal și actele corespunzătoare au fost prezentate miercuri la Minister, pentru inițierea procedurii de formare a noii structuri.

În cadrul ședinței de la MADRM au mai fost abordate și alte subiecte, inclusiv despre proiectele desfășurate pe teritoriul municipiului Chișinău, cu susținerea financiară a Fondului Ecologic Național.

Este vorba de mai multe proiecte inițiate în cadrul S.A. „Apă- Canal Chișinău”, Direcția Generală Locativ-Comunală și Amenajare, Î.M. „Direcția Construcții Capitale” și Î. M. Regia „Autosalubritate”.

loading...

Comments are closed.