Actualitate

Primăria Chișinău susține realizarea unui șir de proiecte investiționale în orașul Vadul lui Vodă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Administrația Publică locală Chișinău continuă să investească în proiecte de infrastructură din suburbii.

În orașul Vadul lui Vodă, cu susținerea municipalității, au fost realizate 4 proiecte de investiții în anul 2020, iar pentru anul curent sunt prevăzute alte 3 inițiative. Acestea se referă la lucrări de reparație a clădirilor publice și reabilitarea drumurilor/trotuarelor.

Astfel, clădirea Casei de Creație din Vadul lui Vodă, care în prezent are statut de Școală de Arte, a fost replanificată și amenajată cu mai multe încăperi, pentru ca cei 152 de elevi ai instituției nominalizate să aibă posibilitatea de a însuși diverse genuri de artă: vioară, pian, chitară, desen, artă decorativă etc.

Lucrările de reabilitare a imobilului au constat în intervenții la interior și la exteriorul clădirii, instalarea rețelelor inginerești și a celor de comunicații electronice și dotarea cu mobilier. Cea mai mare parte a investițiilor pentru proiectul dat a fost asigurată de Primăria Vadul lui Vodă, iar contribuția municipalității constituie 10%.

Termoizolarea fațadei clădirii Liceului Teoretic „Ștefan Vodă” este un alt proiect de investiții în domeniul educației.

La capitolul drumuri și trotuare, e de menționat că au fost realizate lucrări de reabilitare la cca 1,5 km de spațiu pietonal în zona de agrement (spre plajă). Conform proiectului, intervenția a constat în instalarea bordurilor și aplicarea unui nou strat de asfalt, iar cheltuielile în acest scop au fost asigurate din bugetul municipal. Contribuția Primăriei Vadul lui Vodă a constat în instalarea iluminatului stradal și amenajarea mobilierului.

Reabilitarea integrală a străzii Bucovina, cu o lungime de 700 m, este un alt proiect finalizat anul trecut în localitate.

Cele trei proiecte prevăzute pentru anul curent, pentru care este asigurată acoperire financiară se referă la: extinderea cu încă 1,5 km a trotuarului din zona de agrement a orașului; proiectarea și construcția rețelelor electrice în zona plajei; amenajarea în scuarul Casei de Cultură din centrul orașului a unei fântâni arteziene pietonale, cu joc de lumini și sunet. Pentru acest proiect lucrările au fost deja începute, pentru cel privind extinderea trotuarului a fost organizată licitația, iar rețelele electrice din zona plajei sunt la faza de proiectare.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că municipalitatea desfășoară în prezent  diverse proiecte de investiții, atât în capitală, cât și în suburbii, în beneficiul locuitorilor municipiului Chișinău.

loading...

Comments are closed.