Actual

Primăria Chișinău va amenaja complexul memorial „Izvorul lui Grigore Vieru” din strada N. Dimo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Complexul memorial „Izvorul lui Grigore Vieru” din str. N. Dimo, va fi amenajat de către autoritățile publice locale. O decizie în acerst sens a fost adoptată marți de Consiliul municipal Chișinău.

Potrivit documentului aprobat, funcția de beneficiar al proiectului este atribuită Î.M. „Direcția Construcții Capitale”, iar Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare va elibera documentația de urbanism conform prevederilor legislației în vigoare. Totodată, în proiectul bugetului pentru anul 2021, urmează a fi prevăzute surse financiare pentru realizarea complexului „Izvorul lui Grigore Vieru”.

Obiectivul se află la intersecția străzilor N. Dimo și Miron Costin, în preajma blocului unde a locuit poetul în perioada anilor 1968-1993. Grigore Vieru, care a fost și unul din ctitorii izvorului, împreună cu alți locatari ai blocurilor vecine, a contribuit nemijlocit la amenajarea sursei de apă.

După modernizare, Izvorul va deveni un important punct de atracție pentru vizitatori, turiști și oaspeți ai capitalei, reprezentând totodată și un omagiu adus poetului național Grigore Vieru.

Citește și: În pădurea-parc „Butoiaș” din sectorul Buiucani va fi amenajată o zonă pietonală

loading...

Comments are closed.