Alte știri

Primăria Chișinău va verifica asigurarea cu locuri de parcare a locuințelor colective

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău a anunțat că o comisie instituită la nivel de APL va verifica asigurarea locuințelor colective (cu regim de înălțime P+4E și mai înalte), cu parcaj obligatoriu, conform Regulamentului local de urbanism (aprobat prin decizia CMC nr. 22/40 din 25.12.2008, (care prevede amenajarea locurilor de parcare în proporție de 50-70% din numărul de apartamente din bloc).

Președinte al Grupului de lucru este Igor Vrabie, șef-adjunct al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, iar din comisie mai fac parte reprezentanți ai Direcției arhitectură și ai preturilor de sector.

Astfel, conform unei dispoziții semnate de primarul general, Ion Ceban, specialiștii din cadrul municipalității vor colecta informația privind autorizațiile de construcție emise în perioada: 01.11.2019 – 01.05.2021, pentru construirea blocurilor de locuințe cu regimul de înălțime mai mare de P+4E, vor verifica asigurarea de facto cu parcaj a blocurilor de locuințe construite sau aflate în stadiu de edificare, prin inspectarea acestora la fața locului.

Raportul despre informația sistematizată privind constatările verificării blocurilor de locuințe inspectate și respectarea normelor de asigurare cu parcaj obligatoriu, în raport cu numărul de locuințe, urmează a fi prezentat primarului capitalei, până la data de 01.07.2021.

loading...

Comments are closed.