Social

Primăria Cluj-Napoca a alocat încă 100.000 de euro pentru amenajarea unui Teatru de vară în mun. Ungheni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria Municipiului Cluj Napoca va aloca 100.000 de euro pentru amenjarea unui Teatru de vară în Municipiul Ungheni. Banii sunt doar o parte a unui proiect mai larg, în sumă de 765.000 de euro, prin care Primăria Cluj-Napoca susține și finanțează reabilitarea Parcului Central din Ungheni.

În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Cluj Napoca, consilierii locali au aprobat finanțarea de la bugetul local a Proiectului Teatru de vară, parte a proiectului Reabilitarea Parcului Central din municipiul Ungheni din Republica Moldova în valoare de 466.972 lei, transmite bodrug.eu.

Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Cluj, nr. 25/5.09.2018 privind privind finanțarea de la bugetul local a subproiectului „Teatru de vară și împrejmuiri”, parte a proiectului Reabilitarea Parcului Central, din etapa III, din orașul Ungheni, raionul Ungheni, Republica Moldova.

Totodată, exact cu 1 an în urmă, în şedinţa Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca din 5 septembrie 2017, Primăria municipiului Cluj Napoca a mai alocat 100.000 de euro pentru construcția unui orăşel al copiilor în Parcul Central din Municipiul Ungheni – Micul Cluj.

Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Cluj, nr. 35/5.09.2017 privind finantarea de la bugetul local a subproiectului Oraselul copiilor din cadrul proiectului Reabilitarea Parcului Central din orasul partener Ungheni, raionul Ungheni, Republica Moldova.

La 23 august 2018, primarul municipiului Ungheni – dl Alexandru Ambros și dl Emil Boc, primar al munipiului Cluj au semnat acordul de finanțare a proiectului teatru de vară și împrejurimi, parte a proiectului de reabilitare a Parcului Central din orașul Ungheni.

În Referatul privind finanțarea de la bugetul local a subproiectului „Teatru de vară”, parte a proiectului Reabilitarea Parcului Central, etapa III, din municipiul Ungheni, Republica Moldova, autorii proiectului de Hotărâre menționează: „În 2016, s-a votat aprobarea înțelegerii de cooperare între municipiul Cluj-Napoca și orașul Ungheni. În 2017, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a finanțat subproiectul Orășelul copiilor din cadrul proiectului Reabilitarea Parcului Central din orașul Ungheni care a constat în realizarea unui loc de joacă. La finalizarea implementării lucrărilor subproiectului, municipalitatea din Ungheni a realizat un film de prezentare a investiției, iar Orășelul copiilor a fost inaugurat la 1 iunie 2018 primind numele de Micul Cluj”.

În documentul încheiat între cele două primării în anul 2016, cu privire la finanţarea proiectului Reabilitarea Parcului Central din oraşul Ungheni, suma solicitată de către autorităţile din Republica Moldova este de 765.000 de euro.

loading...

Comments are closed.