Primăria comunei Stăuceni dă start unui amplu proiect de infrastructură cu susținerea financiară a primăriei capitalei

Lucrările de reconstrucție a sectorului de drum, tronsonul R6- str. Botoșani- str. Salcâmilor- str. Constantin Stamati, cu lungimea de 2.0 km, au demarat astăzi, 19 august 2020. La eveniment au participat conducerea Primăriei, consilieri locali și reprezentanți ai companiei care va executa proiectul.

„Astăzi demarăm cel mai amplu proiect de modernizare a infrastructurii drumurilor și căilor de acces implementat vreodată în localitate. Este un proiect de suflet, inițiat încă în luna noiembrie 2019. Mulțumim Consiliului local și Primăriei Chișinău pentru susținerea inițiativelor executivului, care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de trai și modernizarea comunei.”, a menționat Primarul Alexandru Vornicu.

Lucrările vor fi efectuate etapizat:
Etapa I: anul 2020 – str. Salcâmilor – str. Constantin Stamati, finalizarea – 15 noiembrie 2020.
Etapa II: anul 2021 – str. Botoșani, finalizarea – mai 2021.

Conform caietului de sarcini, vor fi efectuate lucrări de amenajare a sistemului rutier, instalarea bordurilor, construcția trotuarului, amplasarea stațiilor de așteptare a transportului public, montarea indicatoarelor rutiere și aplicarea marcajului rutier. De asemenea, pe acest sector va fi modernizat sistemul de iluminat public, prin instalarea corpurilor de iluminat LED.

„Drumul va avea lățimea de 7 metri. O porțiune de drum cu lungimea de 191 de metri va fi excavată, iar pe alocuri groapa de fundație va avea o adâncime de 3,5 metri. Aceste intervenții sunt necesare pentru nivelarea sectorului, în scopul amenajării sistemului rutier pentru accesul transportului public.”, a explicat Petru Morari, responsabil tehnic.

Prin implementarea acestui proiect, vor fi atinse cel puțin două obiective: Primul constă în direcționarea autobuzelor de pe rutele municipale pe tot teritoriul localității, asigurând astfel accesul tuturor locuitorilor la transport public modern. De asemenea, proiectul va permite fluidizarea traficului rutier în localitate.

Încheierea proiectul este preconizată până la finele lunii mai 2021. Costul lucrărilor este de 12,1 mil de lei și este asigurat din bugetul Primăriei comunei Stăuceni și a municipiului Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share