Primăria municipiului Chișinău are un nou viceprimar

Consiliul Municipal Chișinău /CMC/ a votat-o astăzi pe Olga Ursu în calitate de viceprimar responsabil pe domeniul economic, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat membrilor CMC votul de încredere pentru Olga Ursu în calitate de viceprimar, afirmând că aceasta și-a dovedit profesionalismul în calitate de șefă a cabinetului primarului general, responsabilă pe domeniul economic. “Este o persoană care și-a dovedit calitățile în domeniul economic-financiar”, a declarat Ceban.

Răspunzând întrebărilor consilierilor municipali, Olga Ursu a declarat că “municipalitatea Chișinău nu are în acest moment plăți restante ori probleme cu lichiditățile” și că “nu există premise pentru creșterea deficitului la bugetul capitalei”.

Ursu a specificat că principala problemă existentă în domeniul financiar-economic a municipalității Chișinău ține de transferurile de la bugetul de stat către administrația publică locală. „Rambursările de la bugetul de stat către municipalitatea Chișinău se fac cu întârziere”, a spus viceprimarul.

Oficialul a specificat că principalele obiective financiar-economice ale Primăriei sunt axate pe creșterea veniturilor, iar acest lucru se poate face prin dezvoltarea parteneriatelor publice-private și prin valorificarea patrimoniului nelocuibil de care dispune municipalitatea.

Olga Ursu a fost votată de 27 de consilieri municipali. Fracțiunile PPDA, PAS și PL nu au susținut candidatura înaintată de Ion Ceban.

Total
0
Shares
Total
0
Share