Alte știri

Primăria va întocmi o „listă neagră” cu antreprenorii ce nu-și onorează angajamentele

Pinterest LinkedIn Tumblr

Până la sfârșitul anului, municipalitatea va întocmi și publica o „listă a rușinii”, o „listă neagră” în care vor fi incluși agenții economici care nu-și onorează angajamentele în cadrul contractelor cu administrația publică a Chișinăului. Cu o solicitare în acest sens a venit primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative de la Primărie, transmite IPN.

„Foarte mult îmi doresc să avem o listă a oamenilor care pot lucra și trebuie să lucreze, iar cei care nu se conformează diferitor standarde, începem cu „lista rușinii”. Ca să fie clar pentru toată lumea cine, de fapt, nu poate lucra, chiar dacă și-a adjudecat contractul. Și aceasta, pentru că sunt companii de nu prea bună credință. Aceasta este și o atenționare publică în adresa acestor companii”, susține edilul.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că nu poți lua bani publici și să faci lucrări de mântuială. Mă adresez pretorilor, Direcției transport, care are contracte foarte multe, Direcției locativ-comunale, care la fel are contracte foarte multe. Dacă oamenii nu-și pot onora angajamentele, nimeresc în lista rușinii, iar dacă situația este cu totul proastă, atunci în lista neagă și să nu mai avem de afacere cu aceste companii”, a mai spus primarul.

loading...

Comments are closed.