Primarii din suburbii, convocați în ședință. Ce le-a răspuns Ceban edililor care au raportat insuficiență de resurse

Primarul general, Ion Ceban, a convocat astăzi, într-o ședință online, primarii din orașele, satele și comunele din componența municipiului, în vederea evaluării gradului de realizare a proiectelor investiționale de infrastructură, cu finanțare din bugetul capitalei, prevăzute spre realizare în anul 2020.

Edilii care au raportat insuficiență de resurse pentru finalizarea lucrărilor prevăzute, au fost îndemnați să prezinte informație exactă, pentru ca la rectificarea bugetului, în cadrul viitoarei ședințe a CMC, să fie aprobate modificările solicitate de administrațiile suburbane. De asemenea, reprezentanții municipalității au solicitat informații despre proiectele cu finanțare care nu pot fi implementate până la sfârșitul anului, pentru ca banii respectivi să fie redirecționați pentru alte necesități urgente.

Majoritatea primarilor localităților au raportat finalizarea proiectelor inițiate, în volum de 100% sau 95%.

Primarul general a ținut să remarce că în anul 2020, municipalitatea a înregistrat cele mai multe proiecte realizate în suburbii, cu alocarea de surse din bugetul capitalei. „Vrem ca aceste inițiative să fie duse până la finalizare și ne dorim și în continuare o bună colaborare cu dumneavoastră. Mă bucur mult că am ajuns cu lumina la Sângera și la Dobrogea, că am contribuit la extinderea rețelei de gaz la Sângera, că astăzi Cruzeștiul are apă sau că Trușeniul urmează să beneficieze de rețea de apeduct. De asemenea, am mers pe proiecte de reparație a drumurilor și a instituțiilor educaționale”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit primarului capitalei, în anul viitor, prioritățile pentru suburbii rămân aceleași: în primul rând vor fi finanțate proiecte de reabilitare a instituțiilor educaționale și sociale. De asemenea, formula de cofinanțare rămâne în continuare de 70% la 30%, pentru proiecte de infrastructură, apeduct, canalizare, stație de pompare, inclusiv proiectele complexe, desfășurate pe perioade mai mari de un an.

Și din lotul de 100 de autobuze pe care le va achiziționa Primăria Chișinău, o parte din unități vor fi distribuite pe rutele din suburbii.

E de menționat că în anul 2020 au fost alocați circa 100 milioane lei din bugetul municipal pentru proiecte de infrastructură în orașele și satele din componenţa municipiului. De asemenea, Primăria Chișinău a aplicat o nouă formulă de finanţare pentru localități, prin distribuirea alocațiilor în funcție de necesitățile prioritare ale acestora.

Citește și: NEWS ALERT // Un pod rutier din Chișinău riscă să se prăbușească. Anunțul lui Ion Ceban

Total
0
Shares
 
Total
0
Share