Primăriile vor putea utiliza gratuit infrastructura sistemului de distribuție a energiei electrice pentru instalarea sistemelor de iluminat public

Administrația publică locală va putea utiliza gratuit infrastructura sistemului de distribuție a energiei electrice pentru instalarea sistemelor de iluminat public. O inițiativă legislativă de modificare a Legii cu privire la energia electrică urmează a fi votată în prima lectură de Parlament.

„Prezentul proiect de lege vine ca răspuns la solicitările administrațiilor publice locale privind garantarea dreptului de a utiliza cu titlu gratuit infrastructura sistemului de distribuţie a energiei electrice, pentru instalarea sistemelor de iluminat public în comun cu rețeaua electrică de distribuție, instalarea camerelor video și amenajarea coșurilor de gunoi pe stâlpii rețelelor de distribuție a energiei electrice”, se menționează în nota informativă a inițiativei legislative.

Suplimentar, proiectul de lege va mai aduce unele modificări în legislație. Potrivit acestora, echipamentele de măsurare a consumatorilor noncasnici de energie electrică vor putea fi instalate, verificate metrologic şi întreținute de către operatorul sistemului de distribuție, în baza unor tarife reglementate pentru prestarea serviciilor, stabilite de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. În prezent, consumatorii noncasnici verifică individual echipamentul de măsurare.

Până a fi înregistrat în Parlament, proiectul a fost consultat cu Congresul Autorităților Locale din Moldova, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Premier Energy Distribution și Societatea pe Acţiuni „Furnizarea Energiei Electrice Nord”.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați PAS și urmează a fi examinată în ședința plenară a Parlamentului în prima lectură.

Total
0
Shares
Total
0
Share